Uvjeti poslovanja

UVJETI POSLOVANJA
Korištenjem ovih web stranica, odnosno bilo koje usluge tvrtke Lacković d.o.o., prihvaćate u potpunosti ovdje navedena pravila i uvjete korištenja. Molimo Vas da uvjete korištenja svakako pročitate i poštujete, jer ćete u protivnom, zbog nepoštivanja istih, snositi posljedice propisane zakonom, odnosno ovim ugovorom. Ukoliko se ne slažete s pravilima i uvjetima korištenja ovih stranica, nemojte ih koristiti.

KONTAKT PODACI PRODAVATELJA
LACKOVIĆ d.o.o.
Tugonica 148
49246 Marija Bistrica, Hrvatska
OIB:25661260216
EU VAT: HR25661260216
Telefon: +385 49 444 222

E-mail: [email protected]

DEFINICIJA KUPCA
Kupac može biti fizička i pravna osoba. Fizička osoba treba biti starija od 18 godina, osobe mlađe od 18 godina mogu kupovati u našoj web trgovini pod nadzorom roditelja ili staratelja. Pravna osoba treba imati registriranu djelatnost kod nadležnog trgovačkog suda ili obrtničke komore. Svaki kupac prilikom narudžbe dužan je ostaviti točne osnovne osobne podatke koji su potrebni za izvršenje kupovine i usluge.

PROMJENA UVJETA KORIŠTENJA
Lacković d.o.o. zadržava pravo promjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Promjene stupaju na snagu trenutkom objave. Posjetitelji su dužni uočiti te promjene te im se pravovremeno prilagoditi.

Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena na stranici nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, zadržavamo pravo na izmjenu.
Lacković d.o.o. se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na lackovic.hr. Lacković d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda. Slike su informativnog karaktera i mogu odstupati od stvarnog proizvoda.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA
Sukladno čl. 10. st. 3 Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših proizvoda i/ili usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

LACKOVIĆ d.o.o.
Tugonica 148
49246 Marija Bistrica, Hrvatska
OIB:25661260216
EU VAT: HR25661260216
Telefon: +385 49 444 222
Fax: +385 49 444 041
E-mail: [email protected]

Prigovore kupaca smatramo apsolutnim prioritetom, stoga ćemo na iste nastojati odgovoriti u žurnom roku, a najkasnije 15 dana od dana zaprimanja dopisa na našu adresu. Prigovore čuvamo u elektronskom ili pismenom obliku najmanje godinu dana.

ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA
Lacković d.o.o. je vlasnik autorskih prava, idejnog i izvedbenog projekta kao i svih softverskih aplikacija na ovim stranicama. Sve fotografije, kao i svi tekstualni materijali vlasništvo su Lacković d.o.o., te bez znanja i pismenog pristanka nije dozvoljeno kopiranje i/ili korištenje informacija istaknutih na ovim stranicama u ine komercijalne svrhe. Sva prava su pridržana. Korištenjem ovog web site-a se izričito obvezujete da podatke i informacije, a posebice fotografije i tekstove, kao i bilo koje druge materijale u vlasništvu Lacković d.o.o. nećete koristiti u zakonom zabranjene ili ovim uvjetima nedopuštene radnje ili svrhe.
 
KUPNJA
Proizvodi se naručuju dodavanjem željenog proizvoda u košaricu i popunjavanjem elektronskog formulara. Naručene proizvode možete platiti uplatnicom, virmanom ili e-bankarstvom te pouzećem. U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku te ćemo u dogovoru s Vama isporučiti zamjenski artikl ili ćemo u dogovoru s Vama navedeni artikl maknuti iz narudžbe. Vaša trenutna narudžba prikazana je na stranici "Moj profil / Moje narudžbe". 
 
AKCIJE I POPUSTI
Akcije istaknute na našim web stranicama, ne vrijede u našim ostalim trgovinama i obratno, osim ako je drukčije navedeno.

IZJAVA O KONVERZIJI
Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica se dobiva kroz konverziju cijene iz eura u hrvatske kune prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne banke.
Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.
 
FIKSNI TEČAJ KONVERZIJE :
Zakonska obveza dvojnog iskazivanja cijena za sve poslovne subjekte započinje 5. rujna 2022. i traje do 31.prosinca 2023. po fiksnom tečaju konverzije od 7,53450 kn za 1 EUR.

PRAVA I OBVEZE POTROŠAČA
Prava kupca su definirana Zakonom o zaštiti potrošača.
Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Lacković d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Lacković d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.
Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem Lacković d.o.o. Web Shop-a uz plaćanje odgovarajuće naknade (cijene toga proizvoda). Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te Interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Lacković d.o.o. na jedan od slijedećih načina:
• odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik Lacković d.o.o. Web Shop-a,
• odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik Lacković d.o.o. Web Shop-a,
• odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem +385 49 444 222 telefonske linije.

1) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.
2) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.
3) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Lacković d.o.o. zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.
4) Registracijom (koja uključuje plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između Lacković d.o.o. i korisnika kao kupca.
5) Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.
6) Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.
Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Lacković d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Lacković d.o.o., Tugonica 148, 49246 Marija Bistrica, Hrvatska), telefaksom na +385 49 444 041 ili elektroničkom poštom na [email protected] , u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora.pdf
Obrazac za jednostrani raskid ugovora.doc

U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.
Ako je jednom narudžbom potrošač naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj strani određenoj od strane potrošaća, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.
Ako je ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni period, rok započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj strani određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka robe.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Lacković d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Lacković d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena.
Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Lacković d.o.o., Tugonica 148, 49246 Marija Bistrica, Hrvatska, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je tvrtci Lacković d.o.o., uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik snosi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona +385 49 444 222 ili se javi na [email protected] kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.
Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.